0

Blog

JAKÁ JE PRAVDA O TESTOVÁNÍ VLASŮ?

JAKÁ JE PRAVDA O TESTOVÁNÍ VLASŮ?

Potravinové alergie a přecitlivělost jsou v dnešní populaci velmi rozšířené. S tím souvisí široká škála testů. Existuje mnoho testů, které pomáhají určit příčinu potravinové alergie nebo intolerance. Tyto testy zjišťují příčinu problému a pomáhají lidem osvojit si chování, které zlepší jejich život. Lidé s různými zdravotními problémy by měli podstoupit test citlivosti na potraviny a přijmout důležitá opatření ke zlepšení svého stavu.

CITLIVOST NA POTRAVINY VS. ALERGIE NA POTRAVINY

Potravinová alergie je život ohrožující. Při potravinových alergiích by měl být člověk velmi opatrný. Příznaky jsou různé, od vyrážky až po tvorbu edému (otoku).

Na druhou stranu citlivost na potraviny není tak závažná a může způsobovat příznaky, jako je nadýmání, zažívací problémy, podráždění kůže, akné atd. Citlivost na potraviny se nejsnáze diagnostikuje pomocí krevních testů.

 

DIAGNOSTICKÝ TEST ZALOŽENÝ NA ANALÝZE VLASŮ

Novinkou na trhu jsou testy na analýzu vlasů. Pozor však na to, že se dají použít ke zjištění, zda osoba užívá drogy (např. kokain, amfetaminy apod.). Lze ji použít k identifikaci chronické expozice škodlivým kovům, které se ukládají ve vlasech, jako je arsen. Je také užitečným materiálem pro detekci některých genetických poruch.

Testy analýzy vlasů jsou méně invazivní a výsledky jsou k dispozici v krátké době, což lidi nutí je využívat. Některé služby používají přístroj, který dokáže ve vlasech odhalit až 50 látek. V počítačových programech používají biorytmické grafy a sluchové/vizuální systémy. Některé laboratoře používají biorezonanční testování ke zjištění citlivosti na potraviny pomocí několika pramenů vlasů jako vzorku.

Testování vlasů může být vynikající metodou pro stanovení nedostatku vitamínů a minerálů a toxicity těžkých kovů. Vzorek vlasů je však snadno ovlivnitelný toxiny z životního prostředí, barvami na vlasy, šampony a jinými vlasovými přípravky, a proto není nejspolehlivějším způsobem testování citlivosti na potraviny zprostředkované IgG.

TESTY KRVE

Pokud se příznaky objeví brzy, obvykle se k určení alergie/intolerance na potraviny používají kožní testy a krevní testy. Krevní test je jedním z nejběžnějších způsobů testování citlivosti na potraviny.

Nejstabilnější a nejspolehlivější metodou je test ELISA v krevním séru. Kromě krevní plazmy jsou na trhu k dispozici také metody založené na testování plné krve nebo cytotoxické testy. V našem portfoliu najdete krevní testy pro diagnostiku potravinové citlivosti, které jsou založeny na dlouholetém laboratorním výzkumu. Můžete si vybrat z řady testů, které se liší počtem testovaných potravin.

Testování citlivosti na potraviny

Na základě krevních testů se pak sestaví eliminační dieta, při níž se na několik týdnů vyřadí z jídelníčku potraviny, které vyšly pozitivně. V medicíně jsou krevní testy považovány za zlatý diagnostický standard pro zjišťování citlivosti na potraviny.

Lidé se snaží použít jakoukoli dostupnou metodu k diagnostice příčiny svého stavu (potravinová alergie/citlivost). Nejpřesnější diagnostickou metodou citlivosti na potraviny však stále zůstávají krevní testy založené na stanovení hladiny protilátek. Tato metoda se opírá o velké množství vědeckých a případových studií s rozsáhlými výsledky.

 

přihlaste se nyní k odběru newsletteru

Ještě nemáte účet? Zaregistrujte se!

Přihlášení do účtu