0

Blog

POTRAVINOVÁ INTOLERANCE A BOJ PROTI STÁRNUTÍ

POTRAVINOVÁ INTOLERANCE A BOJ PROTI STÁRNUTÍ

Klíčovou funkcí imunitního systému je boj proti infekcím, ale je také zodpovědný za regeneraci a obnovu tkání, což nám pomáhá vypadat a cítit se mladě.

Mnoho lidí s přibývajícím věkem trpí potravinovou intolerancí. Jíst potraviny, které vaše tělo nesnáší, je zpočátku v pořádku, ale. Testování potravinové intolerance je založeno na tom, že když sníme "problematické potraviny", imunitní systém je vnímá jako toxiny a může na ně reagovat různými způsoby.

Může dojít ke stimulaci zánětlivé reakce, včetně uvolnění specifických protilátek IgG. Jejich přítomnost se zjišťuje testem potravinové intolerance. Vyloučením problematických potravin se sníží zátěž imunitního systému, který tak získá čas na regeneraci a obnovu tkání, což pomáhá zpomalit proces stárnutí.

Tělo může také reagovat zadržováním vody, aby tyto toxiny zředilo, což může mít za následek oteklé nohy a kotníky a opuchlé oči. Černé kruhy pod očima mohou být příznakem snížené detoxikační schopnosti jater. Zánět je hlavní příčinou stárnutí. Potravinová intolerance vyvolává zánětlivou reakci, která může vést k příznakům, jako je nadýmání, oteklé oči, obezita, únava a kožní problémy včetně akné. Když se "problémové potraviny" ze stravy odstraní, imunitní systém se může soustředit na opravu a regeneraci.

Bylo prokázáno, že místa zánětu jsou spojena se zvýšenou aktivitou volných radikálů, a v současné době se uznává, že příznaky nemocí a proces stárnutí souvisejí s poškozením buněk těla volnými radikály. Volné radikály vznikají v našem těle přirozeně každý den a jsou důležité pro neutralizaci bakterií a virů a také pro ničení rakovinných buněk. Při nedostatku antioxidantů obsažených ve zdravých potravinách se v těle časem začne hromadit nadbytek volných radikálů a náš systém se přetíží, což vede k poškození buněk a degeneraci. Identifikace problematických potravin pomocí testu potravinové intolerance může snížit zánět a stres v těle; zlepšení stravy může vést ke snížení volných radikálů poškozujících tkáně a orgány, včetně kůže, a tím pomoci zastavit vizuální známky procesu stárnutí.

přihlaste se nyní k odběru newsletteru

Ještě nemáte účet? Zaregistrujte se!

Přihlášení do účtu